Pokerhender rangert: Hva slår Straight Flush?

Kun én hånd slår Straight Flush..


Det er ti mulige hender du kan ha som er kategorisert i Texas Hold’em. Noen av disse er svært sjeldne, mens andre vil du få ofte. Her er listen over alle pokerhendene du kan få rangert sammen med sannsynligheten for hver hånd.

10.plass | Høyt kort

Sannsynlighet: 100%

Dette er alt som ikke er blant de ni andre hendene. Enten det er den svakeste hånden i spillet, eller en solid A+K (suited). Med denne hånden kan du kun slå andre spillere som ikke har noe og som samtidig har lavere verdi på kortene enn deg. Du vil alltid ha denne hånden.


Lik Poker Guide på Facebook!

9.plass | Ett par

Sannsynlighet: 49,9%

Med ett par kan du faktisk komme langt om verdien av paret er høyt nok. En hånd med 2+2 er sjeldent verdt noe når alle kortene er på bordet, men par i ess slår mye. Du vil få et par ca. hver andre hånd du fullfører, så det vil si at dine motspillere også får det. Ha det i bakhodet når du sitter med 7+7 og vurderer å satse høyt etter at det siste kortet er lagt på bordet. Sannsynligheten for at noen har et bedre par enn deg er stor.

one-pair-aces-playing-chips-game-poker_118086-1976


8.plass | To par

Sannsynlighet: 7,62%

Dobbelt så bra som ett par, naturligvis, men forekommer langt mer sjeldent enn ett par. Med syv kort tilgjengelig til enhver spiller så må fire av disse kunne gi deg to par. Det skjer sjeldnere enn hver tiende hånd. Om du og en annen spiller har to par så vil den med det høyeste paret vinnet.

Eksempelvis om du har K+K og Q+Q, mens din motspiller har A+A og 2+2 så vil din motspiller vinne ettersom at han/hun har det høyeste paret. Det føles kanskje urettferdig da summen av dine to par er langt høyere enn summen av motspillerens to par, men slik er det. Hvis begge spillere har det samme paret som også er det høyeste paret så vil den spilleren med det høyeste paret av de laveste parene vinne.

Hvis de også er like så vil det femte kortet spille inn. «The kicker» som det også kalles. Med to par så vil du ha to kort på bordet som brukes i dine to par. Da gjenstår det tre par, og det beste kortet av de tre er ditt kicker-kort. Er det høyere enn din motspiller sitt kort så vinner du.


7.plass | 3 like (Three of a kind)

Sannsynlighet: 2,87%

Enda sjeldnere enn to par er tre like kort. Det slår to par og ett par, og sannynligheten for å få tre like er under 3%. Dette gir deg med andre ord gode vinnersjanser hvis det ikke er mange med i floppen. Hvis to spillere har tre like i det samme kortet vil kicker-kortet avgjøre hvem som vinner.


6. plass | Straight

Sannsynlighet: 0,76%

En Straight er sjeldent en taper, men det er forskjell på en lav Straight (1-5) og en Royal Straight (10-A). Dukker for eksempel 5-6-7 opp i floppen og du har 3+4 så er det ikke umulig at en av dine motspillere har 8+9 som da vil slå din Straight. Om to spillere har den samme straighten så vil potten bli delt.


Les hele vår pokerguide avlang

5.plass | Flush

Sannsynlighet: 0,37%

Flush betyr at du har fem kort med samme farge/symbol. Den slår det meste, og sannsynligheten for at du får flush er én gang hver 630. hånd. Mange er usikre på hva som er best av Straight og Flush, og grunnen til at Flush slår Straight er fordi det er flere muligheter til å få Straight med fire forskjellige farger. Med Flush har du kun 13 kort av den samme fargen.


4.plass | Fullt hus (Full house)

Sannsynlighet: 0.17%

Hva får du hvis du setter sammen ett par og tre like? Et fullt hus. Får du dette i en runde så er det ikke feil å gå all-in. Du vil sannsynligvis vinne runden da svært lite slår den hånden. Hvis to spillere har fullt hus så vil spilleren med de høyeste tre like vinne. Om de er like så vil spilleren med det høyeste paret vinne.

4K Resolution. Close-up.


3.plass | Fire like (Four of a kind)

Sannsynlighet: 0,02%

En sjelden hånd som gjør at selv med et så lavt tall som 2 vil være nok til å få deg til å satse alt du har. Når du slår fullt hus, flush, straight, tre like og mer så har du svært gode vinnersjanser. Sannsynligheten for å få en av disse skjer hver 998. hånd.


2.plass | Straight Flush

Sannsynlighet: 0,0015%

Tidligere snakket vi om Flush og Straight og om hvem av disse som var sterkest. Se for deg at du får begge. En Straight Flush er den nest beste hånden du kan få i Texas Hold’em. Her har det lite å si om du har lave kort eller høye, for du vil slå motstanderen din. Den hører dog med til sjeldenheten, så når du først får den så må du utnytte situajsonen til det fulle.


1.plass | Royal Flush

Sannsynlighet: 0,00015%

Den hellige gral. Royal Flush. 10-J-Q-K-A i samme farge. Dette er en hånd som svært få i det hele tatt får oppleve. Om du har vært så heldig og ha fått denne hånden så kan du feire (så lenge du spiller nett-poker der ingen ser din reaksjon). Denne hånden slår alt, og du bør gjør alt du kan for at dine motspillere går all-in for dette har du vunnet.

royal-flush

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close