Poker Guide: De 10 verste åpningshendene i poker

De 10 dårligste åpningshendene du kan få i poker


Vi gikk nylig gjennom de 10 beste åpningshendene du kan få i poker som du burde satse med. Nå går vi på andre siden av skalaen og gir deg de ti desidert dårligste åpningshendene du kan få, og som du sjeldent burde spille med (noen av de aldri).

Les hele vår pokerguide avlang

10.plass | 9 + 5

Dette er en hånd som lurer mange spillere. Et passe høyt tall i 9 og en 5’er som gjør at man kan få straight med 6, 7 og 8 i floppen. Dette gjør ofte at spillere føler at hånden er god nok til å spille hvis man for eksempel har en større stack (antall chips) enn majoriteten av spillerne, eller kjeder seg. Statistisk sett så taper du oftere enn du vinner med denne hånden.

9+5


9.plass | 2 + 10

Et høyt kort i kombinasjon med det laveste kortet i spillet. Nok en felle mange går i ved å spille denne hånden i håp om at de skal få et par i 10, som i seg selv ikke er spesielt bra om floppen viser et premium kort (J, Q, K, A).

Dette er en av mange hender hvor du i realiteten bare har ett kort da det lave kortet aldri eller sjeldent er nok mot flere andre motstandere i et par. Ikke la deg lure av tieren.


de 5 beste strategiene i poker

8-6.plass | 4 + 9, 3 + 9 og 2 + 9

Dette er tre hender som er veldig like, til tross for at de har forskjellige rangeringer, men vi har valgt å samle dem her da vi ville skrevet det samme om alle tre. 8.plassen er 4 + 9, og er en dårlig hånd. Du kan ikke få straight, og et par i fire vinner sjeldent potten. Det eneste du har å håpe på er nieren som alene heller ikke vinner mange potter.

7.plassen er 3 + 9 som deler de samme likhetene med 8.plassen bortsett fra at det lave kortet er enda lavere rangert. Ti slutt finner vi 2 + 9 på 6.plassen som er en elendig åpningshånd


5.plass | 2 + 6

Nok en hånd som lurer mange spillere. Mange ser denne hånden og tenker at den er spillbar fordi man kan få en straight om floppen viser 3, 4 og 5. Det er jo sant, men hvis du skulle være så heldig å få en straight så taper den uansett om noen har 6 + 7. Husk også at sannsynligheten for at du får straight kun er 4,62%.

Så realistisk sett er par i 2/6 dine beste og mest realistiske sjanser for å vinne. Par i 2/6 er sjeldent verdt å spille, og skulle du få en flush så er sannsynligheten stor for at noen andre også får det, og da vil det være gode sjanser for at noen andre har høyere kort enn deg.


4-3.plass | 3 + 8 og 3 + 7

To hender som er svært dårlige. På 4.plass finner vi 3 + 7. To svært lave kort, og verdien av disse kortene er faktisk lavere enn 3.plassen, men med denne hånden er muligheten for straight til stede. Det er fortsatt en dårlig hånd, for det er svært mange kortkombinasjoner som gir deg muligheten for straight.

3.plassen er 3 + 8 og tilbyr ingen mulighet for straight, og gir deg muligheten til et svært dårlig par (3 + 3) og et middels par i 8 + 8. Selv med et par i åtte så er det fortsatt stor sannsynlighet for at en motspiller har et høyere par.


2.plass | 2 + 8

Den nest dårligste åpningshånden i poker er 2 + 8. Null sjanse for straight kombinert med to dårlig rangerte kort. Selv om hånden er suited (to like symboler) så stiller du særs dårlig. En flush vil sannsynligvis tape mot andre som også har flush med to svært lave tall på hendene. Med et par i 2 eller 8 er det også lav sjanse for seier. Kast denne hånden.


5 store feller avlang

1.plass | 2 + 7

Denne hånden er famøs fordi den er kjent som den dårligste hånden du kan få i poker. Det finnes ingen god grunn til å spille med denne hånden. Eneste grunnen til å spille denne hånden er om du sitter igjen med de siste par chipsene og du MÅ gå all-in.

Dette er de to laveste kortene du kan ha på hånden som IKKE kan gi deg en straight., og de potensielle parene (2+2, 7+7) er usle. Spiller du denne hånden så kan du like gjerne gå fra bordet og sette deg ved rulett-bordet da det blir samme form for gambling.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close