Poker Guide: 5 feller du må unngå i poker!

5 feller du må unngå i poker!

Enten du er nybegynner eller om du har spilt litt før; det er alltid noen feller du bør unngå, men som du går i ofte. Vi ser på noen av de viktigste fellene du må unngå.

Les også: De 10 beste åpningshendene | 10 gode pokerstrategier: DEL 1DEL 2 |


5 – Å spille for mange hender før floppen

Dette er en klassisk nybegynnerfeil. Du har akkurat startet å spille, og prøver å bli med i så mange flops (flop = når tre kort blir lagt ut på bordet). Du satser chips med kort som ikke er verdt det. Dette er en felle som gjør at mange spillere taper mange chips gjennom et spill.

Ser man på det helt matematisk så bør man ikke spille mer enn rundt 20% av de hendene man får tildelt. Det er ca hver femte hånd du blir utdelt. Dette er kanskje vanskelig om du får et par av lavere verdi, men i det store løpet vil dette tjene deg mer enn det vil tape deg chips og penger.

4 – Du tenker kortsiktig

Du har kanskje opplevd å få «alt» i mot deg en runde med poker hvor du føler at du har gjort alt riktig etter den kamplanen du satte opp, men så har du tapt og hatt uflaks gjennom hele spillet. Det er i disse stunder det er viktig å ikke bli for korttenkt. Alle opplever uflaks, og alle strategier og planer opplever svingninger.

Mange vil oppleve at de blir usikre på planen/strategien sin om du taper og taper og taper en dag. Du blir redd for å spille den og den hånden fordi det ikke gikk den forrige dagen. Det er viktig å tenke langsiktig og ikke la slike emosjonelle hindringer så i veien din.

3 – Å leke illusjonist med motspiller

Dette er en felle som mange går i, men som man sjeldent skjønner at man går i eller har gått i. Du og motspiller har kommet til floppen hvor to niere og en knekt er lagt ut. Du tenker at du vil prøve å lure motspiller til å tro at du har en nier og en knekt på hånden som gjør at du har full hus. En slags bløff. Du tenker at planen er bunnsolid og at motspilleren garantert ser de kortene og tenker at du potensielt kan ha hus. Det du gjør feil her er å anta hva motspilleren tror. Å leke illusjonist.

Din motspiller kan, for alt du vet, ha helt andre tanker i hodet. Han/hun kan gjøre det samme med deg, tenker på de tre nierne han/hun har, eller har andre planer i hodet. Dette er en felle du bør unngå å gå i når du ikke vet hva motspilleren tenker.

2 – Du bløffer tapende hender

Dette er en felle mange nybegynnere går i. Man bløffer og går all-in med 2+7 i håp om at motspiller kaster sine kort. En slags ‘alt-eller-ingenting’-plan. Du har svært liten sjanse før floppen og må håpe på enorme mengder flaks da ett par ofte ikke er nok med en slik hånd. Skal du først bløffe så bør du semi-bløffe. Du kan lese mer om semi-bløffing (tips nr 2) i vår guide om gode strategier i poker her.

1 – Satser hardt med ‘flush draws’

En klassisk felle å gå i. En ‘flush draws’ er en situasjon hvor du er i floppen og har fire like symboler. To kort med spar på hånd og to kort med spar i floppen. Du er nå ETT spar-kort unna å få flush og vinne. Du vil naturligvis være med videre, men en motspiller satser hardt og du følger du må følge med videre.

1200x800-no-read-2

Visste du at sannsynligheten for å få flush i en slik situasjon (som vist på bildet) kun er 19.1%. Dette gjør at mange taper mye chips og penger på å satse mer enn de burde i slike situasjoner. Husk på det tallet neste gang du havner i en slik situasjon. Kun én av fem ganger vil du få en flush.

Les flere av våre poker guider her: Tips og strategier til poker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close