Poker Guide: De 5 beste strategiene i poker

Poker Guide: De fem beste strategiene i Texas Hold’em


I disse tider hvor alt annet av sport og spill står stille er det ikke feil å lære seg å spille god poker. I denne serien (Poker Guide) skal vi gi deg alt fra en basic innføring i poker til kunnskap om gode hender til lure triks få andre bruker. Vi har satt sammen en liste med fem gode strategier for å hjelpe deg bli bedre i poker (Texas Hold’em).

Les flere av våre poker guider her: Tips og strategier til poker

1 – Dropp favoritthånden

Se for deg at du vinner en turnering eller et bord etter å ha fått 7+9 som åpningshånd og endt opp med en straight som slo ut de to resterende spillerne. Du vant akkurat 5000 kroner og er strålende fornøyd. Du vil naturligvis huske den åpningshånden i lang tid fremover, og få et sentimentalt forhold til den. 7+9 er nå din nye favoritt-åpningshånd og du spiller satser mer når du får akkurat denne åpningshånden.

Dette er normalt, men absolutt ikke bra i poker. Dette eksempelet var veldig forenklet og du som leser tenker sikkert at det er en ‘no-brainer ‘ å unngå, men dette skjer ofte i underbevisstheten med flere åpningshender som ikke nødvendigvis er så dårlige som 7+9 eller har gitt så store gleder som i eksempelet over. Det kan være A+J som fra før av er en sterk hånd (du kan finne ut hvor høyt den er rangert i vår topp 10 åpningshender her), men som du overvurderer og satser mer enn normalt med fordi du har et sentimentalt forhold til hånden. Det er lettere sagt enn gjort, men prøv å ikke spill dine favoritthender oftere enn de burde.

2 – Skaff en varig kamplan og hold deg til den!

Hold deg til én kampplan som du helst har lagt før du begynner å spille. Dette gjelder ofte i turneringer hvor det er mange spillere og det er mange minutter mellom hver økning av blinds. Da kan man fort kjede seg eller bli rastløs og ta avgjørelser fordi man er rastløs eller kjeder seg.

Eksempelvis om du får åpningshånden 7+5 som du vanligvis ville kastet ved å holde deg til kampplanen, men du tenker at det ikke er så farlig å hive seg på floppen med 150 chips og håpe at du skal få to par eller tre like.

Du får selvfølgelig ikke det, og taper 150 chips. Du tenker «jaja, det er ikke så farlig», men i det store og hele har det kanskje mye å si da de 150 chipsene kan være forskjellen mellom å være ute av spillet og fortsatt være med, og muligens vinne. Ikke fall for fristelsen selv om du tror at det ikke har noe å si.

Les hele vår pokerguide avlang

3 – Ha is i magen

En av de viktigste strategiene i poker. La oss si at du åpner med J+J og vil satse litt pre-flop, men så kommer det en annen spiller og byr langt mer enn det du hadde tenkt. Kanskje går han/hun ‘all-in’ som gjør at din langt lavere innsats enten må høynes eller kastes. Her er det viktig å ha is i magen, og ikke falle for fristelsen av å satse mer enn hånden er verdt.

Du har alltids en grei sjanse til å vinne, men sannsynligheten for at denne spilleren har et høyere par enn deg er der, og det er ikke en risiko som er verdt å ta. Ha is i magen og vent til du får en åpningshånd som gir deg enda større sjanse for å vinne. Som regel vil tålmodighet lønne seg.

4 – Lokaliser bordets dårligste spillere og utnytt dem

Det vil alltid være en eller to spillere som tar dårlige avgjørelser ofte rundt et bord (om du da ikke spiller med de beste i verden). Ofte vil du ha én spiller som går ‘all-in’ ofte for å øke sin egen ‘stack’ til tross for at denne spilleren sannsynligvis går ‘all-in’ med dårlige kort. Dette kan du utnytte.

Dette går også mye innom tips 3 med å ha is i magen. Du ser at en spiller går all-in mye og skjønner at han/hun sannsynligvis ikke har gode kort. Spilleren har gått all-in når du har BB (big blind) og du har fått 7+9. Du har lyst til å gå all-in, men i disse situasjonene bør man ha is i magen og vente til du får en god åpningshånd. Plutselig så får du K+K i en runde der denne spilleren går all-in og så har du slått han/hun ut og dobelt stacken din.

Du kan også lure dårlige spillere inn i en felle. Eksempelvis hvis du og 1-2 andre spillere har kommet til floppen og du ser at du sitter med et hus som du sannsynligvis vinner kan du lure motspilleren din til å tro at du ikke har noe særlig. Enten ved å satse svært lave summer eller ved å ‘calle’. Din(e) motspiller(e) vil da tenke at du ikke har noe og dermed satse hardt. Avhengig av hvor langt du vil dra denne fellen kan du fortsette og nøle, men ‘calle’, og så til slutt gå all-in når alle fem kort er på bordet, eller høyne tidligere.

LES MER: 5 FELLER DU MÅ UNNGÅ I POKER

5 – Ikke overvurder ‘suited hands’

Får du en åpningshånd med to spar er du kun tre nye spar unna en flush. Det gjør at veldig mange overvurderer en slik åpningshånd. Dette er spesielt vanlig blant nye spillere som antar at hånden er sterkere enn den egentlig er. Verdien av hånden baserer seg mye mer på hvilken rangering kortet har (1, 2, 3, 4.. J, Q, K, A) enn symbolene.

Du har 24% sjanse for å få en ‘suited hand’. Hver fjerde runde vil man altså få to like symboler på åpningshånden, og bli fristet til å bli med i floppen. Skulle du få nye like i floppen (flop = de tre kortene som først legges på bordet) så vil mange bli fristet til å satse høyt. Dette er sjeldent smart da man faktisk kun vil få en flush i 35% av tilfellene dette skjer når alle fem kort er lagt på bordet.

aj

Følg med videre i vår serie ‘Poker Guide’ hvor vi gir deg tips og triks i poker.

Les flere av våre poker guider her: Tips og strategier til poker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close