Poker Guide: De 10 beste åpningshendene

Poker Guide: De 10 beste åpningshendene i poker


I Texas Hold’em får alle spillerne utdelt to kort pre-flop (før tre kort blir lagt ut på bordet). Styrken til disse to kortene vil kunne bestemme hvor mye du skal satse før floppen blir lagt ut. Har du en 2’er og en 7’er i forskjellige farger er det lurt å ‘folde’ kortene, men hvis du får en god hånd bør du bli med. Vi vil her gi deg de 10 aller beste kortparene man kan få i et spill.

Info: I parentes står suited som betyr av samme symbol

De 10 beste åpningskortene i Texas Hold’em

10. plass | A + J  (suited)

To høye kort i lik farge kan gi deg flere gode vinnersjanser. Får du et par i ess eller knekt så har du greie sjanser for å vinne. Viser floppen en tier, dronning og konge så har du en ‘straight’ som slår det meste. Får du tre kort i lik farge som dine to kort så har du en flush. Skulle du være så heldig og få en tier, dronning og konge i like farge som dine kort så har du en ‘Royal Flush’. Den beste kombinasjonen i spillet, og du er garantert seieren.

De beste oddsbonuser – Sett inn 100, spill for 600 kr!


Dette er også to kort med høy verdi så om ingen på bordet ender opp med noen kombinasjoner så har du også gode sjanser for å vinne med høye kort.

aj


Les flere av våre poker guider her: Tips og strategier til poker

9. plass | 9 + 9

Par i ni er et solid par. Det taper mot topp-parene (AA, KK, QQ, JJ og 1010), men kan være bra å ha sent i en fold hvor du merker at de resterende spillerne har lite å komme med og virker defensive. Finner du deg i en posisjon med kun én annen spiller (heads up) så er dette en sterk hånd.


Les også:

8. | A + Q (suited)

Dette er en god hånd, men som kan gå rett til himmels eller helvete. I likhet med tiendeplass kan denne hånden gi deg flust av vinnerhender i form av flush, straight, par, to par og Royal Flush, men om floppen for eksempel viser 2, 5 og 8 med forskjellige symboler så ligger du tynt an. Du kan dog alltids vinne på høye kort.

ace queen


7. | A + K

Den beste hånden du kan åpne med som hverken er par eller suited. Som regel vil mange bli med på spill med denne hånden i håp om å få et par eller en flush. Du vil alltid vinne flopper hvor motspillere kun har høye kort med denne hånden. I likhet med 10. og 8.plass’ sine mange vinnermuligheter vil denne hånden også vinne alle mot alle motstandere som håpefult spiller sine hender med et ess og et tilfeldig kort.

ace king offsuite


6.plass | 10 + 10

Det beste tallparet du kan få, og en hånd som kan være god å ta med seg inn i en flop. Spesielt om flopen har få verdifulle kort.

pocket tens


5.plass | A + K (suited)

En av de beste åpningshendene du kan få da man alltid får de beste hendene hvis det oppstår en straight eller flush. Hvis det dukker opp en konge eller et ess er det også gunstig om du og en annen spiller får det samme paret da du vil vinne duellen på det andre høye kortet du innehar.


4.plass | J + J

En liten felle av en åpningshånd. Selv om det er et godt par så kan paret gi en falsk sikkerhet til spilleren som ender i tap. Det taper mot tre andre par og har bare middels god sjanse mot A+K. Det er dog en god hånd å åpne med før floppen, og videre så lenge det ikke er mange høye kort i flopen (A, K, Q).

Hold'em- Hooks


3.plass | Q + Q

Et solid par som slår 11 av de 13 andre parene pre-flop. Du vil som regel ha bedre sjanser med denne hånden mot spillere som har A+Q, A+J, A+10 og J+J. Det kan være lurt å satse litt ekstra pre-flop for å se om noen av motstanderne har gode hender. Møter du noen med de åpningshendene har du gode sjanser.

Hold'em- Ladies (Red)


2.plass | K + K

Den nest beste åpningshånden du kan få. Får du par i konger pre-flop burde du alltid være med på floppen. Pass dog på om det dukker opp et ess i floppen da enhvert ess i motstanderens åpningshånd vil slå deg. Til og med en dårlig hånd som A+2.


1.plass | A + A

Ikke overraskende så er ess par den aller beste åpningshånden i Texas Hold’em. Det finnes ingen grunn til å ikke bli med på floppen her. En av de store fordelene med en slik hånd er at om en motstander har par i konger så vil han/hun som regel satse hardt pre-flop, og da stiger sjansene for en stor pott som du ligger best an til å vinne.

pocket aces


Følg med videre i vår Poker Guide-serie hvor vi gir deg tips og triks i poker!

LES MER: 5 feller du må unngå i poker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close