Poker Guide: 5 smarte strategier i poker

Poker Guide: 5 smarte strategier i poker (Texas Hold’em)


I disse tider hvor alt annet av sport og spill står stille er det ikke feil å lære seg å spille god poker. I denne serien (Poker Guide) skal vi gi deg alt fra en basic innføring i poker til kunnskap om gode hender til lure triks få andre bruker. Vi har satt sammen en liste med fem av de smarteste strategiene i poker for å hjelpe deg bli bedre i Texas Hold’em.

1- Ikke vær først med å ‘limpe’

Å «limpe» betyr å calle BB (big blind) før noen andre gjør det. Dette er ofte en problemstilling når du sitter som UTG (Under The Gun). Du sitter som UTG når du sitter til venstre for BB og er den første som må ta en avgjørelse om du skal calle eller checke.

De beste innskuddsbonusene – Sett inn 100, spill for 600 kr!

For det første så kan du ikke vinne pre-flop om du caller da du uansett må calle eller raise om noen andre satser mer enn BB. For det andre så mister du en slags ‘upper hand’ om du caller da flere vil være med når de ser at inngangsbilletten til floppen ikke er så dyr.

2 – Bløff riktig med kortene dine

Dette er som å balansere på et knivsegg. Bløffer du riktig kan du vinne potter du normalt sett ikke ville hatt sjanse på samtidig som at du (kan) vinne potter med gode hender. Semi-bløffing kan være lurt. Å bløffe med en offsuit 7+2 (offsuit = ulike symboler) er ofte ren gambling, men om du for eksempel har 5+2 suited (suited = like symboler) har du så er det i utgangspunktet en under middels åpningshånd, MEN det er mulighet for både flush og straight med en slik hånd.

Det gjør din bløff om til en semi-bløff hvor du har KAN ende opp med meget gode hender. Skulle din bløff enten bli oppdaget eller at du møter noen med gode hender så kan du fortsatt bli med videre om floppen gir deg gunstige kort.

Les også: De 10 beste åpningshendene i poker

3 – Se for deg mulige kombinasjoner, ikke hender

Dette er en kompleks, men livsviktig strategi hvis du vil vinne. En middels god spiller ser på en motstander og tenker hva han/hun har i de to kortene mellom fingrene. En god spiller ser på floppen og anslår hvilke mulige kombinasjoner motstanderen kan ha.

De forskjellige kombinasjonene en flop med 6, J og 9 kan ha er mange, og du må tenke kjapt og under press. Se for deg hva motstanderen kan ha med de tre kortene og vurder ditt neste steg utifra mulige utfall for motstanderen og deg selv.

4 – Angrip motstander når de viser svakhetstegn

Sjeldent vil du se en motstander checke en flop hvis han/hun har en god hånd. Noen ganger vil motstanderen checke for å få deg til å tro at han/hun har dårlige kort slik at du satser mer og så overbyr deg, men som regel er ikke dette tilfelle.

Hvis potten er stor nok så gjelder deg å angripe mostanderen når de viser svakhetstegn i form av å checke. Du finner kjapt ut om motstanderen har gode hender eller ikke slik.

full tilt poker 300 kr freeplay

5 – Vit når du skal kaste par i ess (A+A)

Denne er nok spesielt tung å svelge for mange. Når du endelig har fått et par i ess (du får par i ess hvert 221. hånd) og du virkelig er på offensiven og skal vinne potten så kan det være særs vanskelig å vite når du burde gi deg. Du kommer til floppen også er en av motstanderne dine aggressiv i satsingen, du tenker at det er positivt for da vil potten høynes, men sannsynligheten for at motstanderen har et bedre kort enn deg er overraskende stor.

poker

Om han/hun har 2+3 på hånden kan det fortsatt være bedre enn dine to ess. To par slår alltid ett par. Dette er hva som skiller dårlige og middels spillere fra de beste. Å legge følelsene til side før man starter spillet er viktig. Da vil man kunne vite når man burde kaste et par i ess.

Følg med videre i vår serie ‘Poker Guide’ hvor vi gir deg tips og triks i poker.

Les flere av våre poker guider her: Tips og strategier til poker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close